Kristin Kanter (f. 1942)

Faggrupper: Maleri, tegning.

Utdanning:
Statens Kunstakademi, Oslo 1988-1991
Statens Håndverks og Kunstindustriskole, Oslo 1960-1964
Kunstakademiet, Gdansk. Polen 1966

Stipend:
Vederlagsfondets stipend 1995, 97, 98, 99, 2001, 02, 04, 05, 06, 09, 10, 13, 15
Statens reise- eller studiestipend  1990,1992,1996
Ingrid Lindback Langaards stiftelse 2003, 2013
Ingrid Fegerstens stiftelses legat 2008

Separatutstillinger:
Kunstnerforbundet, Oslo 2010
Nordtrøndelag fylkesmuseum, Namsos 2007
Galleri 27, Oslo 2004
Galleri LNM, Oslo 2001
Oslo Kunstforening 1996
Unge Kunstneres samfund, Oslo 1993

Gruppe- og kollektivutstillinger ( i utvalg):
Agkor galleri Nesodden 2018
Farsund kunstforening  2015
Galleri LNM, Oslo  2013
Galleri BOA, Oslo 2010
«Where a river runs north.» Galleri Lautom, Oslo 2006
«Som om» Bodø kunstforening 2001
«Norske Bilder» Galleri Brandstrup. Oslo 1997, 2000
Galleri G.U.N., Oslo 1996
Raulandsutstillingen 1995
Galleri Brandstrup, Stavanger 1995
«Gruppe BBKLN» Oslo Kunstforening, Galleri Forum Malmø,
Bergen Kunstforening 1994
Galleri Rotor, Gøteborg, Sverige 1991
Galleri UKS, Oslo 1990
Oslo Kunstforening  1990
Kunstnerforbundet, Oslo, Vårutstillingen 1989
Galleri Rekefabrikken, Nevlunghavn 1987
Tegnerforbundet, Jubileumsutstilling , F15 Jeløya 1986
Tegnerforbundet ,Oslo 1987
Opphold ved Circolo Scandinavo, Roma 2012

Års- og landsdelutstillinger:
Statens Høstutstilling 1999, 2003
UKS vårutstilling 1993, 1998
Østlandsutstillingen 1987, 1989

Utsmykningsoppdrag:
Lutvann skole, Oslo 1999
Arendal familieterapisenter 1995

Innkjøp:
Norsk Kulturråd 2001

Bibliografi:
Ole Robert Sunde:» Der hvor vi er lykkelige» Gyldendal 2000. ISBN 82-05-27575-0
Aftenposten 24.09.1998. Lotte Sandberg, «Kaos og orden»
Dagbladet, 03.01.2004. Kanter i Galleri 27.
Kunstkritikk, 17.08.2010. Line Ulekleiv om «Ruter Dame.»

Verv:
Statens Kunstakademi, styremedlem 1989-90
Tegnerforbundet, styremedlem 1987-89
Kunstnernes Hus, medlem av tilsynsrådet 2006-07
LNM: Styremedlem 2009
LNM: Varamedlem i styret 2010